K
Khách

Hãy nhập câu hỏi của bạn vào đây, nếu là tài khoản VIP, bạn sẽ được ưu tiên trả lời.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Most people think that lions only come from Africa. This is understandable because in fact most lions do come from there but this has not always been the case. If we went back ten thousand years. we would find that there were lions roaming vast sections of the globe. However now, unfortunately only a very small section of the lion’s former habitat...
Đọc tiếp

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Most people think that lions only come from Africa. This is understandable because in fact most lions do come from there but this has not always been the case. If we went back ten thousand years. we would find that there were lions roaming vast sections of the globe. However now, unfortunately only a very small section of the lion’s former habitat remains.

Asiatic lions are sub-species of African lions. It is almost a hundred thousand years since the Asiatic lions split off and developed as a sub-species. At one time the Asiatic lion was living as far west as Greece and they were found from there, but in a band that spreads east through various countries of the Middle East, all the way to India. In museums now, you can see Greek coins that have clear images of the Asiatic lion on them. Most of them are dated at around 500 B.C.

However, Europe saw its last Asiatic lions roaming free to thousand years ago. Over the next nineteen hundred years the numbers of Asiatic lions in the other areas declined steadily, but it was only in the nineteenth century that they disappeared from everywhere but in India. The Gir Wildlife Sanctuary in India was established especially to protect the Asiatic lion. There are now around three hundred Asiatic lions in India and almost all of them are in this sanctuary. However, despite living in a sanctuary, which makes them safe from hunters, they still face a number of problems that threaten their survival. One of these is the ever-present danger of disease. This is what killed more than a third of Africa’s Serengeti lions in 1994, and people are fearful that something similar could happen in the Gir Sanctuary and kill off many of the Asiatic lions there. India’s lions are particular vulnerable because they have a limited gene pool. The reason for this is interesting – it is because all of them are descended from a few dozen lions that were saved by a prince who took a particular interest in them. He was very healthy, and he managed to protect them otherwise they would probably have died out completely.

When you see the Asiatic lion in India, what you sense is enormous vitality. They are very impressive animals and you would never guess that they this vulnerability when you look at them.

According to the passage, ten thousand years ago,____________.

A. lions did not live in small forests

B. lions came mainly from Africa

C. lions roamed much more than nowadays

D. there were much more lion habitats than nowadays

1
22 tháng 2 2019

D

Theo đoạn văn, 1000 năm trước

A.   Sư tử không sống ở rừng cây nhỏ

B.   Sư tử chủ yếu đến từ Châu Phi

C.   Sư tử đi lang thang nhiều hơn

D.   Có nhiều môi trường sống cho sư tử hơn ngày nay.

ð Đáp án D

Dẫn chứng: If we went back ten thousand years, we would find that there were lions roaming vast sections of the globe. However now, unfortunately only a very small section of the lion's former habitat remains.

Tạm dịch: Nếu trở về 10 ngàn năm trước, chúng ta sẽ nhận thấy rằng sư tử lang thang khắp nơi trên thế giới. Tuy nhiên bây giờ,rất tiếc là chỉ còn một phần nhỏ môi trường sống của chúng còn tồn tại

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 1 to 5.     Most Americans look forward to their vacations. Most American employees receive an annual vacation with pay. It is traditional to use this time off for travel.    Travelling within the United States is very popular because foreign travel generally takes more time and money. However, those who want to travel outside the USA are free...
Đọc tiếp

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 1 to 5.

     Most Americans look forward to their vacations. Most American employees receive an annual vacation with pay. It is traditional to use this time off for travel.

    Travelling within the United States is very popular because foreign travel generally takes more time and money. However, those who want to travel outside the USA are free to go almost everywhere. Obtaining a passport is not difficult. Every year about thirteen million people travel abroad. The most popular periods are during the Summer and the two-week retool break on Christmas and New Year holidays. These periods are so the most crowded and the most expensive time to travel, so people who can adjust their schedules sometimes choose to travel in the autumn.

    American tourists often travel by car. Most families own a car, and those who do not have a car can rent one. Cars are usually the most economical way to travel, especially for families. It is also fairly fast and convenient. Excellent highways with motels and restaurants nearby connect the nation's major cities. They enable tourists to travel at a speed of 55 to 66 miles an hour. Tourists that want to travel faster often fly to their destination and then rent a car when they get there.

Câu 1: According to the writer, most American employees traditionally use their annual vacations for

     A. jogging                       B. shopping                    C. travelling                  D. cycling

Câu 2: In the USA, to obtain a passport is ______.                           

     A. easy                             B. difficult                     C. expensive                 D. time consuming

Câu 3: There are many American people travelling ______.

     A. in the autumn                                                     B. on Thanksgiving

     C. on Christmas and New Year holidays               D. on Women's Day

Câu 4: How do American tourists often travel?                                

     A. By car                         B. By bicycle                 C. By bicycle                D. By plane

Câu 5: The word “They" in paragraph 3 refers to ______.

     A. restaurants                  B. highways                   C. motels                       D. major cities

1
17 tháng 10 2021

1 C

2 A

3 C

4 A

5 B

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Television is one of man’s most important means of communication. It brings events and sounds from around the world into millions of homes. A person with a television set can sit in his house and watch the President making a speech or visit a foreign country. He can see a war being fought and watch statesmen try to bring about peace. Through...
Đọc tiếp

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Television is one of man’s most important means of communication. It brings events and sounds from around the world into millions of homes. A person with a television set can sit in his house and watch the President making a speech or visit a foreign country. He can see a war being fought and watch statesmen try to bring about peace. Through television, home viewers can see and learn about people, places, and things in faraway lands. Television even takes its viewers out of this world. It brings them coverage of America’s astronauts as the astronauts explore outer space. In addition to all these things, television brings its viewers a steady stream of programs that are designed to entertain. In fact, TV provides much more entertainment programs than any other kinds. The programs include action-packed dramas, light comedies, sporting events and motion pictures.
1. According to the passage, what does television bring us?

A. noise from around the world​

B. man’s most important means of talking

C. events and sounds from around the world​

D. president making a speech

2. According to the passage, what don’t entertainment programs include?

A. dramas​

B. news​

C. motion pictures​

D. comedies

3. According to the passage, which of the following is NOT true?

A. Television can bring us entertainment.​

B. Television can take us out of this world.

C. Television can help us widen our knowledge.

D. Television can help us make money.
4. The word “provides” in the second paragraph is best replaced by ________.

A. supplies​

B. divides​

C. admires​

D. separates

0
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.  Television is one of man’s most important means of communication. It brings events and sounds from around the world into millions of homes. A person with a television set can sit in his house and watch the President making a speech or visit a foreign country. He can see a war being fought and watch statesmen try to bring about peace. Through...
Đọc tiếp

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
 Television is one of man’s most important means of communication. It brings events and sounds from around the world into millions of homes. A person with a television set can sit in his house and watch the President making a speech or visit a foreign country. He can see a war being fought and watch statesmen try to bring about peace. Through television, home viewers can see and learn about people, places, and things in faraway lands. Television even takes its viewers out of this world. It brings them coverage of America’s astronauts as the astronauts explore outer space. In addition to all these things, television brings its viewers a steady stream of programs that are designed to entertain. In fact, TV provides much more entertainment programs than any other kinds. The programs include action-packed dramas, light comedies, sporting events and motion pictures.

1. According to the passage, what does television bring us?

A. noise from around the world​

B. man’s most important means of talking

C. events and sounds from around the world​

D. president making a speech

2. According to the passage, what don’t entertainment programs include?

A. dramas​

B. news​

C. motion pictures​

D. comedies

3. According to the passage, which of the following is NOT true?

A. Television can bring us entertainment.​

B. Television can take us out of this world.

C. Television can help us widen our knowledge.

D. Television can help us make money.

4. The word “provides” in the second paragraph is best replaced by ________.

A. supplies​

B. divides​

C. admires​

D. separates

1
1 tháng 3 2022

29. According to the passage, what does television bring us? A. noise from around the world​B. man’s most important means of talking C. events and sounds from around the world​D. president making a speech

30. According to the passage, what don’t entertainment programs include? A. dramas​B. news​C. motion pictures​D. comedies

31. According to the passage, which of the following is NOT true? A. Television can bring us entertainment.​B. Television can take us out of this world. C. Television can help us widen our knowledge. D. Television can help us make money.

32. The word “provides” in the second paragraph is best replaced by ________. A. supplies​B. divides​C. admires​D. separates

26 tháng 9 2019

Đáp án: D

Giải thích: Mấu chốt của câu này là các em phải đọc hết đoạn cuối để suy ra cái mà tác giả muốn hướng tới: Con người phải đối mặt với sự lựa chọn khó khăn: sự sống của mình hay cứu lấy động vật.

Read  the  following  passage  and  mark  the  letter A, B, C, or D on  your  answer  sheet  to  indicate  the correct   answer  to  each  of  the  questions   from   22  to  26A.   Read the passage carefully, then choose the correct answer.The ruined temples of Angkor are perhaps one of the mast impressive Seven Wonders of the World. Located in modern day Cambodia near Lake TonIe Sap, the largest freshwater lake in Asia, Angkor was the seat of power for the Khmer Empire from the ninth to the...
Đọc tiếp

Read  the  following  passage  and  mark  the  letter A, B, C, or D on  your  answer  sheet  to  indicate  the correct   answer  to  each  of  the  questions   from   22  to  26

A.   Read the passage carefully, then choose the correct answer.

The ruined temples of Angkor are perhaps one of the mast impressive Seven Wonders of the World. Located in modern day Cambodia near Lake TonIe Sap, the largest freshwater lake in Asia, Angkor was the seat of power for the Khmer Empire from the ninth to the fifteenth century. The ruins of Angkor are documented as same .of the mast impressive ones in the world, rivaling the pyramids of Giza in Egypt. Why this mighty civilization died out is a question that archeologists are now only beginning to ponder. The answer, it turns out, may be linked with the availability of fresh water.

One possible explanation far the downfall of the Khmer Empire has to do with the inhabitants' irrigation system. The temple and palaces of Angkor were constructed around a series of artificial reservoirs and canals which were annually flooded to capacity by the Mekong River. Once filled, they were used to irrigate the surrounding rice patties and farmland during the course of the year. Farmers were completely dependent upon the water for their crucial rice crop. Without consistent irrigation, the farmers would have been unable to maintain functional crop production.

Scientists speculate that toward the end of the Khmer Empire the hydraulic systems of the reservoirs and canals broke down. The construction of hundreds of sandstone temples and palaces required an enormous amount of physical labor. In addition, as the capital of the Khmer Empire, Angkor contained upwards of one hundred thousand people who resided in and around Angkor. In order to feed so many people, the local farmers were driven to grow food quicker and more efficiently. After centuries of continual use, the irrigation system was pushed beyond its capacity. Soil erosion, nutrient depletion, and the loss of water led to decrease in the food supply. With less food available, the people of Angkor slowly began to migrate to other parts of Cambodia thus leaving the marvelous city of Angkor to be swallowed by the jungle. Therefore, it is speculated that the Khmer Empire may have fallen victim to its own decrepit infrastructure.

22. What is the passage mainly about?

A. Modern day agricultural procedures in Cambodia.

B. A possible explanation for the, decline of a civilization.

C. The essential role water plays in farming.

D. Religious temples of the ancient Khmer Empire.

23. The passage preceding the passage most likely discusses ______.

A. architecture of ancient Asian civilization

B. religious practices of the people of Angkor

C. the form of government practiced by the Khmer Empire

D. the other six wonders of the world

24. According to the passage, Lake Tonle Sap in Cambodia ______.

A. is an enormous fresh body of water in Asia

B. was unable to supply enough fish for the people of Angkor

C. became polluted due to a population explosion

D. is one of the Seven Wonders of the World

25. Why does the author mention the hydraulic systems of the reservoirs?

A. They supplied irrigation from the Indian Ocean.

B. They became non-functional due to overuse.

C. They were destroyed by nearby warrior tribes.

D. They helped transport the sandstones for constructing temples.

26. It can be inferred from the passage that the inhabitants of the Khmer Empire ______.

A. were intentionally starved by the farmers

B. lost their food source due to excess rainfall

C. supplemented their diets with 'meat hunted in the nearby jungles

D. depended upon rice as their main source of food

27. All the following are mentioned as events that can affect food supply EXCEPT.

A. erosion of soil                                       B. contamination of soil

C. reduction of nutrients                            D. loss of water supply

 

2
16 tháng 4 2022

Read  the  following  passage  and  mark  the  letter A, B, C, or D on  your  answer  sheet  to  indicate  the correct   answer  to  each  of  the  questions   from   22  to  26

A.   Read the passage carefully, then choose the correct answer.

The ruined temples of Angkor are perhaps one of the mast impressive Seven Wonders of the World. Located in modern day Cambodia near Lake TonIe Sap, the largest freshwater lake in Asia, Angkor was the seat of power for the Khmer Empire from the ninth to the fifteenth century. The ruins of Angkor are documented as same .of the mast impressive ones in the world, rivaling the pyramids of Giza in Egypt. Why this mighty civilization died out is a question that archeologists are now only beginning to ponder. The answer, it turns out, may be linked with the availability of fresh water.

One possible explanation far the downfall of the Khmer Empire has to do with the inhabitants' irrigation system. The temple and palaces of Angkor were constructed around a series of artificial reservoirs and canals which were annually flooded to capacity by the Mekong River. Once filled, they were used to irrigate the surrounding rice patties and farmland during the course of the year. Farmers were completely dependent upon the water for their crucial rice crop. Without consistent irrigation, the farmers would have been unable to maintain functional crop production.

Scientists speculate that toward the end of the Khmer Empire the hydraulic systems of the reservoirs and canals broke down. The construction of hundreds of sandstone temples and palaces required an enormous amount of physical labor. In addition, as the capital of the Khmer Empire, Angkor contained upwards of one hundred thousand people who resided in and around Angkor. In order to feed so many people, the local farmers were driven to grow food quicker and more efficiently. After centuries of continual use, the irrigation system was pushed beyond its capacity. Soil erosion, nutrient depletion, and the loss of water led to decrease in the food supply. With less food available, the people of Angkor slowly began to migrate to other parts of Cambodia thus leaving the marvelous city of Angkor to be swallowed by the jungle. Therefore, it is speculated that the Khmer Empire may have fallen victim to its own decrepit infrastructure.

22. What is the passage mainly about?

A. Modern day agricultural procedures in Cambodia.

B. A possible explanation for the, decline of a civilization.

C. The essential role water plays in farming.

D. Religious temples of the ancient Khmer Empire.

23. The passage preceding the passage most likely discusses ______.

A. architecture of ancient Asian civilization

B. religious practices of the people of Angkor

C. the form of government practiced by the Khmer Empire

D. the other six wonders of the world

24. According to the passage, Lake Tonle Sap in Cambodia ______.

A. is an enormous fresh body of water in Asia

B. was unable to supply enough fish for the people of Angkor

C. became polluted due to a population explosion

D. is one of the Seven Wonders of the World

25. Why does the author mention the hydraulic systems of the reservoirs?

A. They supplied irrigation from the Indian Ocean.

B. They became non-functional due to overuse.

C. They were destroyed by nearby warrior tribes.

D. They helped transport the sandstones for constructing temples.

26. It can be inferred from the passage that the inhabitants of the Khmer Empire ______.

A. were intentionally starved by the farmers

B. lost their food source due to excess rainfall

C. supplemented their diets with 'meat hunted in the nearby jungles

D. depended upon rice as their main source of food

27. All the following are mentioned as events that can affect food supply EXCEPT.

A. erosion of soil                                       B. contamination of soil

C. reduction of nutrients                            D. loss of water supply

16 tháng 4 2022

22-b 23-d 24-a 25-b 26-d 27-b

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions People think children should play sports. Sports are fun, and playing with others. However, playing sports can have negative effects on children. It may produce feelings of poor self-respect or aggressive behavior in some children. According to research on kids and sports, 40,000,000 kids play sports in the US. Of these, 18,000,000 say they have been yelled at...
Đọc tiếp

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions People think children should play sports. Sports are fun, and playing with others. However, playing sports can have negative effects on children. It may produce feelings of poor self-respect or aggressive behavior in some children. According to research on kids and sports, 40,000,000 kids play sports in the US. Of these, 18,000,000 say they have been yelled at or called names while playing sports. This leaves many children with a bad impression of sports. They think sports are just too aggressive. Many researchers believe adults, especially parents and coaches, are the main cause of too much aggression in children's sports. They believe children copy aggressive adult behavior. This behavior is then further strengthened through both positive and negative feedback. Parents and coaches are powerful teachers because children usually look up to them. Often these adults behave aggressively themselves, sending children the message that winning is everything. At children's sporting events, parents may yell insults at other players or cheer when their child behaves aggressively. As well, children may be taught that hurting other players is acceptable or are pushed to continue playing even when they are injured. In addition, the media makes violence seem exciting. Children watch adult sports games and see violent behavior replayed over and over on television. As a society, we really need to face up to this problem and do something about it. Parents and coaches should act as better examples for children. They also need to teach children better values. They should teach children to enjoy themselves whether they win or not. It's not necessary to knock yourself out to enjoys sports. Winning isn't everything. In addition, children shouldn't be allowed to continue to play when they are injured. Sending a child with an injury into a game gives the child the message that health isn't as important as winning. If we make some basic changes, children might learn to enjoy sports again. 28. What is the main idea of the reading? a. Children often become like their parents b. Children need to play sports in school c. Playing sports may have negative results d. Some sports can cause health 29. How may children said they had some negative experience when playing sports? a. All of the children b. More than half of the children c. Less than half of the children d. About ten percent of the children 30. Which is described as the main cause of more aggressive playing? a. Adults b. Children with low grades in school c. New rules in sports d. Other players 31. What does the writer suggest? a. Aggressive sports shouldn't be shown on television b. Children shouldn't play sports until high school c. Coaches should be required to study child psychology d. Parents should teach children to play sports for fun and exercise 32. What would probably NOT be done when "facing up to a problem"? a. Ignoring the problem b. Finding the reason c. Admitting there is a problem d. Looking for a solution Mọi người giúp em bài này với ạ

2
16 tháng 7 2021

28. What is the main idea of the reading?

a. Children often become like their parents

b. Children need to play sports in school

c. Playing sports may have negative results

d. Some sports can cause health

29. How may children said they had some negative experience when playing sports?

a. All of the children

b. More than half of the children

c. Less than half of the children

d. About ten percent of the children

30. Which is described as the main cause of more aggressive playing?

a. Adults b. Children with low grades in school c. New rules in sports d. Other players

31. What does the writer suggest?

a. Aggressive sports shouldn't be shown on television

b. Children shouldn't play sports until high school

c. Coaches should be required to study child psychology

d. Parents should teach children to play sports for fun and exercise

32. What would probably NOT be done when "facing up to a problem"?

a. Ignoring the problem

b. Finding the reason

c. Admitting there is a problem

d. Looking for a solution Mọi người giúp em bài này với ạ

16 tháng 7 2021

bn trình bày lại phần câu hỏi lại phần câu hỏi đc ko ạ ? mình ko nhìn đc !!!

25 tháng 8 2018

Đáp án: C

7 tháng 10 2019

Đáp án: B

4 tháng 5 2018

Đáp án A.

Key words: When, jazz, most popular.

Clue: “In the late 1800’s jazz was just beginning, but not long after the turn of the century, it would be the most popular American music”: Jazz mới chỉ ra đời cuối những năm 1800, nhưng không lâu sau thời điểm chuyển giao thế kỷ, nó đã trở thành thứ âm nhạc Mĩ phổ biến nhất. “The turn of the century” là cách nói để chỉ những năm cuối thế kỷ cũ hoặc đầu thế kỷ mới. Nhưng trong tình huống này ta hiểu thời điểm chuyển giao này là của thế kỷ 20 tức là đầu những năm 1900. Vậy đáp án đúng là A. sometime in the early 20th century.

18 tháng 9 2018

Đáp án A.

Key words: When, jazz, most popular.

Clue: “In the late 1800’s jazz was just beginning, but not long after the turn of the century, it would be the most popular American music”: Jazz mới chỉ ra đời cuối những năm 1800, nhưng không lâu sau thời điểm chuyển giao thế kỷ, nó đã trở thành thứ âm nhạc Mĩ phổ biến nhất. “The turn of the century” là cách nói để chỉ những năm cuối thế kỷ cũ hoặc đầu thế kỷ mới. Nhưng trong tình huống này ta hiểu thời điểm chuyển giao này là của thế kỷ 20 tức là đầu những năm 1900. Vậy đáp án đúng là A. sometime in the early 20th century.